Székely életérzés, élményprogram a Székelyek „birodalmában”

2020.04.14.

Erdély legkülönlegesesebb régiója, Székelyföld, olyan varázslatos hangzású nevekből áll össze, mint Marosszék, Udvarhelyszék, Csíkszék, Háromszék.
Vonzereje, a hagyományos székely világ mellett a páratlan természeti látnivalók gazdag, változatos tárháza. Az építészeti emlékek közül a legjellegzetesebbek a középkori freskós templomok és a néhány erődtemplom..

1. nap

Indulás a kora reggeli órákban az Intézmény elől. Királyhágón át folytatjuk utunkat Kolozsvárra, ahol városnéző sétánk során megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szobor együttest, érintjük a Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király szülőházát.
Majd tovább megyünk Marosvásárhelyre, ahol rövid sétát teszünk a főtéren, a Rózsák terén.
Majd a Kultúrpalota szecessziós épületében teszünk látogatást, ahol a koncerttermet és a fantasztikus míves ablaküvegeket.
Szálláshelyek elfoglalása, vacsora.

2.nap

Reggel indulás Segesvárra, ahol egy kis városnéző túrát teszünk. A város központja a várfalakkal, tornyokkal erődített Várhegyen volt. Eredetileg a fal 4 méter magas és 930 méter hosszú volt, ezt az évszázadok alatt folyamatosan magasították, bővítették. A diákok 172 lépcsőjén jutunk fel a vár felső szintjére. Legjellegzetesebb emlék: az Óratorony, mely a vár főbejárata, a középkori városi tanács székhelye. A kora délutáni órákban érkezés Székelyudvarhelyre, ahol a testvériskolába teszünk látogatást.
Szálláshelyek elfoglalása, vacsora.

3.nap

  Reggeli után.Indulás Békás-szoroshoz ( 90 km) ,ahol a csodálatos környezetben tehetünk túrát.Nézegethetjük a helyi termékeket árusító székely embereket és portékáikat.
Látogatás a Szent Anna tóhoz,mely egy krátertó az Erdélyi Csomád-hegység egyik kialudt vulkáni kráterében, Tusnádfürdőhöz közel. Része a Mohos Természetvédelmi Területnek, amely a Csomád két kráterét foglalja magába. A másik kráterben a Mohos-tőzegláp található. Mohos láp látogatás.

Szálláshelyek elfoglalása, vacsora.


4.nap

Székelyudvarhelyi városnézés és a Múzeum megtekintése.

Ma Korondra látogatunk, ahol a mesterségek és az élmények tárházával ismerkedünk. Taplász mester, fazekas mester, méhészet. Majd a következő állomásunk Torda, ahol a szakadékhoz megyünk és a szent László legendák egyikét felelevenítjük.
Szállásunk Magyarfenesen lesz, vacsora.

 

5.nap

Reggeli után indulás a Királyhágó felé. Előtte azonban Körösfőn a vásári forgatagban kapnak egy is szabadidőt gyerekeink. Majd Bánffyhunyadon látogatást teszünk a templomban, ahol Rákóczi imaszőnyegét láthatjuk. A királyhágó csodálatos táján rövidpihenőt tartunk, majd Nagyvárad irányába vesszük utunkat. Nagyváradon a belvárosban a főtéren teszünk rövid sétát,ahol megnézzük a Szent László templomot, a Holdas templomot, a Városházát és a Sas palotát.
A délutáni órákban indulás haza.

Kellemes és tartalmas kirándulást kívánunk minden kedves velünk utazónak!

 

A programtervezet válltozásának jogát fenntartjuk.

vissza