Kapcsolat

Iroda:
3530 Miskolc, Széchenyi u. 36. 2/2.
>> térkép << 

Tel/fax: +36-46/320-979

E-mail: hatartalanul@hatartalanul.info

Nyitvatartás:
hétfőtől - péntekig 9:00-17:00

Facebook

Sikeres pályázatok

2018. szeptember 24.-27. Az Ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola Kárpátalján

HATÁRTALANUL KÁRPÁTALJÁN AZ ORMOSBÁNYAI HOSZTJÁK …

2018.augusztus 27-28. Mezőkövesd

Határtalanul kirándulások felkészítő képzése

A Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola Kárpátalján

,,Vegyetek példát hazánk nagyjairól’’ 4 napos …

A Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola Kárpátalján

 

,,Vegyetek példát hazánk nagyjairól’’ 4 napos kirándulás Kárpátalján

Első nap Ungváron, a skanzen épületeit nézhettük meg. Majd a munkácsi várban kuruc dalokat énekelve megkoszorúztuk Zrínyi Ilona és II. Rákóczi Ferenc szobrát. A városban 2 görög katolikus templomot csodálhattunk meg. Sztálin áldozatainak emléktáblája mellett elhaladva Munkácsi Mihály szobránál érdekes történeteket hallgattunk a festőről. A háttérben a Rákóczi család nyári rezidenciája volt. A főtéren csoportos feladatokat oldottunk meg, szobrokat kerestünk és fényképeket készítettünk.

Második nap Szolyván, a magyar holokauszt emlékművet koszorúztuk meg, majd a csoportok feladatot kaptak a témával kapcsolatosan. Polenán, a földből feltörő ásványvizeket kóstoltuk meg. Felsőgerebenen az Árpád vonal bunkerrendszerében elénekeltük a Szózatot. A Vereckei szorosban, a Szarvas patak mellett megpihenve elfogyasztottuk a hideg élelmet. Ezután egy gyönyörű görögkatolikus ortodox kolostor templomában ismerhettük meg a vallás jellemzőit.

3. nap, a zápszonyi általános iskolába, a helyi gyerekekkel ismerkedtünk meg, a fiúk fociztak, a többiek tanórákon vettek részt, majd bemutattuk Mezőkövesd nevezetességeit. Közös ebéd után Tiszaújlakon, a szabadságharc első győztes csatájának emlékművét koszorúztuk meg. Csetfalván, egy református fatemplom belső kazettáit csodáltuk meg, majd mellette volt egy modern templom, ahol római és görög katolikus istentiszteleteket tartanak. A települést elhagyva egy gótikus stílusú templom romjait néztük meg.

4. nap Esőben ismerkednünk meg Berekszász nevezetességeivel. Csoportokba rendeződve térkép segítségével kerestük meg a feladatban kijelölt pontokat. A főtéren volt a magyar főiskola, szemben vele a református templom. Áthaladva a folyón megkerestük a régi Royál szállót, megkoszorúztuk a Petőfi szobrot, képet készítettünk a katolikus templom mellett, ahol megtaláltuk Szent István szobrát. A templom mögött volt a Bethlen kastély. A séta után a magyar főiskola dísztermében pihenhettünk meg, majd az egyik tanteremben megrendezett népművészeti kiállítás szőtteseit csodálhattuk meg, itt a szövőszék működését néztük meg és többen ki is próbálhatták a szövést. Ebéd után indultunk az haza felejthetetlen emlékekkel.

Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola

vissza