Délvidék

2018.09.06.

Barangolás a Vajdaságban

1. nap

Indulás a kora reggeli órákban. Határátlépés. Városnézés Zentán – a legmagyarabb városban: Tisza-part, a csata emlékműve. Csantavéren, Szilágyi Erzsébet egykori birtokán a monumentális, római Szent Péter-bazilikát idéző templom megtekintése. Megálló a gyógyhatású termálvizéről híres Palicsi-tó partján (szecessziós fürdőépületek, színpompás villák stb). A területet 1462-ben Mátyás király ajándékozta édesanyjának. Séta, városnézés Szabadkán, ami a XV. Században Hunyadi birtok volt: Raichle palota,
Korzó, szecessziós városháza. Szálláshely elfoglalása, vacsora.

2. nap

Reggeli után a Palicsi Iskolába látogatunk ( vagy az előre leegyeztetett intézménybe)A diákok bemutatkoznak , ismerkednek. Közös játékot szervezünk ( kidobó,sportvetélkedő,stb)
Ebéd után indulunk tovább az iskolából.
Szabadka felfedezése önállóan feladatlapokkal.Múzeumlátogatás a városi Múzeumban , a Városháza bejárása, Zsinagóga megtekintése.

3. nap

Reggeli után Törökbecsére A település határában áll az egykori templomos lovagrend templomának és kolostorának romjai, az Aracsi pusztatemplom, mely a Délvidék egyik legértékesebb és legkorábbi építészeti emléke. Aracs a délvidéki magyarság jelképe és szent gyülekezőhelye. Megtekintését követően Csúrogra utazunk, mely Árpád-kori település. 1944 végén, a délvidéki vérengzések során a szerbek megtorlása több mint 3000 magyar és német áldozatot követelt. Koszorúzás az emlékműnél. Továbbutazás Bácska egyik leggazdagabb mezővárosába. Bácstopolyát látogatjuk meg – a sokszínű néprajzi anyaggal rendelkező tájház, valamint a kovács- és bognármesterséget bemutató műhely felkeresése a program. Ezt követően Újvidékre utazunk, szálláshely elfoglalása, vacsora. 

4. nap

Reggeli után összepakolás ,majd indulás Palicsra az Állatkert meglátogatása.
Dél körül indulás haza . Tompa határátkelő felé.

A programváltoztatásának, naponkénti átcsoportosításának jogát fenntartjuk!

Jó készülődést kíván az Önök utazását szervező Iroda, a Scool-Túra Kft.!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!