Kárpátalja (Felnőtteknek)

2017.09.06.

HONFOGLALÓ ŐSEINK NYOMÁBAN

1. nap 

Indulás a hajnali órákban .Utazás rövidebb pihenőkkel, érkezés a határátkelőhöz.

Első állomásunk Ungvár városába vezet. A várost Ukrajna Európába vezető kapujának tartják. A város körponti részén fekvő Ungvári várat, majd a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot látogatjuk meg. Majd Munkácsra indulunk, ahol megtekinthetjük Kárpátalja egyik legszebb  és legépebben fennmaradt középkori várát. A vár nagy jelentőségét a Habsburg-ellenes mozgalmak korában szerezte. Hős védője, Zrínyi Ilona vezetése alatt, az 1685–1688közötti években hősiesen ellenálló várőrség utolsóként kapitulált a Rákóczi-szabadságharc idején.

Vacsora

Szálláshelyek elfoglalása.

2.nap:

Reggeli után meglátogatjuk a „pártfogolt” település iskoláját és Polgármesteri Hivatalát .
Ezen a napon a tiszai vonalat tekintjük meg kirándulóinkkal. A tiszaújlaki, Rákóczi turulmadaras emlékművének megkoszorúzása után

A délutáni órákban Csetfalván a Makovecz stílusban épült ökumenikus szertartások szerint működő templomot tekinthetjük meg, melynek csodálatos faragású oltárzatát Mattl Péter készítette. Valamint a Kárpátalján egyedülálló fakazettás mennyezetű Református templomnak lehetünk vendégei.  Szállás,vacsora.

Ezen az estén lehetőség nyílik egy fakultatív látogatásra egy boros pincében ,ahol Kárpátaljai magyar gazdaság legjobb borait kóstolhatjuk meg egy jó látogatás ,csapat összetartó tréning keretében.

Ára. 1.500 Ft , csak szemlélődöknek 500. FT/fő


3. nap:

Reggeli után  a Vereckei-szoros felé vesszük utunkat.

Útközben betérünk Szolyvára ,ahol a a málenkij robot gyűjtőtáborának helyén leróhatjuk kegyeletünket.

A szorosban az érintetlen kárpátaljai tájban gyönyörködve az Árpád bunker egyik bunkerével ismerkedünk. Külön belépős 500 Ft/fő

Majd a hágó felé vesszük az irányt, ahol megcsodálhatjuk helyet, ahol honfoglaló őseink a Kárpát-medencébe érkezve elfoglalták hazájukat. A hágónál megnézhetjük a emlékművet. Meglátogatjuk a támogatni kívánt iskolát, és átadjuk adományunkat.
Majd vacsora és szállás.

 4. nap    

Reggeli után a beregszászi piac vásári forgatagával ismerkedünk.

Majd délben ebéd után Beregszász városában megtekintjük Kárpátalja kúlturális fellegvárát .II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát, az egykori Bereg Vármegyei Királyi Törvényszéket. Majd belvárosi séta után búcsút veszünk Kárpátaljától.

 

Az utazás csak érvvényes útlevéllel kezdhető meg!!!

 

Az ország hivatalos fizető neme: Ukrán hrivnya UAH

 

Váltás : 1000 Ft ( napi árfolyamtól függően – 1200 Ft és 1300 Ft között van ) a váltást a kényelmes utazás érdekében az autóbuszon lebonyolítjuk.

 Visszaváltási lehetőség maximum  200 UAH/ fő lehetséges , a váltással azonos áron ,komissiós díj nélkül. Csak a nálunk váltott összegeket váltjuk vissza!)

A víz a településeken fogyasztható.

 

A programváltoztatásának, naponkénti átcsoportosításának jogát fenntartjuk!

Jó készülődést kíván az Önök utazását szervező Iroda, a Scool-Túra Kft.!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!