Kárpátalja (kirándulás gyermekek részére)

2017.09.06.

A Kárpátok ölelésében

1.nap:

Indulás a kora reggeli órákban az intézmény elől  ( 5.45 gyülekező, 6:00 indulás)

Utazás autópályán kisebb pihenőkkel. Határátkelés Beregsuránynál. (az utazás megkezdéséhez szükséges érvényes útlevél!

A határátkelés után felvesszük Beregszászon a helyi idegenvezetőnket, majd Ungvár városának felfedezésére indulunk. Ortodox Székesegyház,Görög Katolikus Székesegyház, Belvárosi séta ,skanzen Munkácsi vár megtekintését tűzzük ki első napirendi pontként.Szálláshelyek elfoglalása és vacsora.

2.nap:

Ezen a napon a Vereckei hágó és szoros irányába indulunk. A malenkij robot  egykori gyűjtőtáborának  helyén emelt emlékparkba, ahol az áldozatokra emlékezünk. Majd a polenai ásványvízforrások mellett elhaladva, néhány helyi természetes vizet kóstolhatunk. Ezek után a vereckei-szoroson keresztül az Árpád  vonalat tanulmányozva( fakultatív programként az Árpád bunker is megtekintésre kerülhet) a Vereckei-hágó irányába vesszük utunkat. A Vereckei –hágón főhajtással emlékezünk honfoglaló őseinkre.

 3.nap:

Reggeli után a Tiszai vonal megnézésére indulunk, illetve a testvériskolával, településsel tartunk közös programot a délelőtti órákban. Délután a Tiszai emlékművet és a Csetfalván található fakazettás templomot tekintjük meg. Valamint Nagyberegre, a beregi szőttes hazájába látogatunk

 4.nap:

Reggeli után indulás Beregszászra, ahol egy rövid látogatást teszünk a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolán. Bethlen kastély megtekintése.

Indulás haza. Érkezés az esti órákban határtól függően.


A programváltoztatásának, naponkénti átcsoportosításának jogát fenntartjuk!

Jó készülődést kíván az Önök utazását szervező Iroda, a Scool-Túra Kft.!


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!