Délvidék

 

Délvidék

Barangolás a Vajdaságban

1. nap

Indulás a kora reggeli órákban. Határátlépés.

Városnézés Zentán – a legmagyarabb városban: Tisza-part, a csata emlékműve. Csantavéren, Szilágyi Erzsébet egykori birtokán a monumentális, római Szent Péter-bazilikát idéző templom megtekintése. Megálló a gyógyhatású termálvizéről híres Palicsi-tó partján (szecessziós fürdőépületek, színpompás villák stb). A területet 1462-ben Mátyás király ajándékozta édesanyjának. Séta, városnézés Szabadkán, ami a XV. Században Hunyadi birtok volt: Raichle palota,
Korzó, szecessziós városháza. Szálláshely elfoglalása Szabadkán, vacsora.

2. nap

Reggeli után aegy külhoni iskolába látogatunk (vagy az előre leegyeztetett intézménybe). A diákok bemutatkoznak, ismerkednek. Közös játékot szervezünk (kidobó, sportvetélkedő, stb)
Ebéd után indulunk tovább az iskolából.
Szabadka felfedezése önállóan feladatlapokkal.Múzeumlátogatás a városi Múzeumban, a Városháza bejárása, Zsinagóga megtekintése.

Szállás: Szabadkán, vacsora

3. nap

Reggeli után Törökbecsére megyünk. A település határában áll az egykori templomos lovagrend templomának és kolostorának romjai, az Aracsi pusztatemplom, mely a Délvidék egyik legértékesebb és legkorábbi építészeti emléke. Aracs a délvidéki magyarság jelképe és szent gyülekezőhelye. Továbbutazás Bácska egyik leggazdagabb mezővárosába Bácstopolyára– a sokszínű néprajzi anyaggal rendelkező tájház, valamint a kovács- és bognármesterséget bemutató műhely felkeresése. Ezt követően Újvidékre,  Péterváradra utazunk, majd vissza a szálláshelyre Szabadkára, vacsora. 


4. nap

Reggeli után összepakolás, majd indulás Palicsra, az Állatkert meglátogatása.
Dél körül indulás haza. Tompa határátkelő felé.

 

A programváltoztatásának, naponkénti átcsoportosításának jogát fenntartjuk!

Jó készülődést kíván az Önök utazását szervező Iroda, a Scool-Túra Kft.!

 

vissza