Kárpátalja útleírás

A Kárpátok színes mozaikja (5 napos program)

A Kárpátok színes mozaikja (5 napos program)

Kovács Vilmos így vélekedik Kárpátaljáról: -Ez hát a hon… Ez irdatlanhegyek közé szorult katlan. S az út… Kígyó vedlett bőre. Hány népet vitt temetőre. S hozott engem, ezer éve, Árpád török szava, vére
Történelmi múltunk egyik legjelentősebb helyszíne a Kárpátok bércei és völgyei között húzódó Kárpátalja.
Híres vendégszeretetéről, a magyarság hagyományainak és történelmi örökségének ápolásáról és finom ételeiről

tovább

A nagyságos fejedelem útján

A nagyságos fejedelem útján

A magyar országgyűlés 2019. és 2020 –as évet egy kiváló vezér egyéniség, hatalmas elme és csodálatos hadvezér emlékévének nyilvánította. II Rákóczi Ferenc méltán kapta ezt a kitűntetést. Erdélyi fejedelemként ,magyar hadvezérként,megmentette népét a Habsburg elnyomástól.
Munkácstól- Rákóczi falváig Kárpátalja számos tájegysége őrzi a fejedelem emlékét, és legendák sorozata emlékezteti az idelátogatót.

tovább

A Kárpátok ölelésében

A Kárpátok ölelésében

A magyar történelem egyik legjelentősebb ténye, amikor Árpád seregeivel megjelenik a Kárpátok bércein. A Kárpátok völgyei kedvező lehetőséget biztosítanak a letelepedésre,így a honalapítás egyik legjelentősebb eseménye, a letelepedés itt történik. Majd az egyik legkiválóbb hadvezérünk ,II Rákóczi Ferenc gyerekkorától ,érett vezérré válásig többször megfordul és talán kicsit sorsunkat, Magyarország sorsát is megpecsételi.

tovább