A Kárpátok ölelésében

 

A Kárpátok ölelésében

A magyar történelem egyik legjelentősebb ténye, amikor Árpád seregeivel megjelenik a Kárpátok bércein. A Kárpátok völgyei kedvező lehetőséget biztosítanak a letelepedésre,így a honalapítás egyik legjelentősebb eseménye, a letelepedés itt történik. Majd az egyik legkiválóbb hadvezérünk ,II Rákóczi Ferenc gyerekkorától ,érett vezérré válásig többször megfordul és talán kicsit sorsunkat, Magyarország sorsát is megpecsételi.

1.nap:

Indulás a kora reggeli órákban az intézmény elől.

Utazás autópályán kisebb pihenőkkel. Határátkelés Beregsuránynál. (az utazás megkezdéséhez szükséges érvényes útlevél!

A határátkelés után felvesszük Beregszászon a helyi idegenvezetőnket, majd Ungvár városának felfedezésére indulunk. Ortodox Székesegyház,Görög Katolikus Székesegyház, Belvárosi séta ,skanzen Munkácsi vár megtekintését tűzzük ki első napirendi pontként.Szálláshelyek elfoglalása és vacsora.

2.nap:

Ezen a napon a Vereckei szoros irányába indulunk. A malenkij robot  egykori gyűjtőtáborának  helyén emelt emlékparkba, ahol az áldozatokra emlékezünk. Majd a polenai ásványvízforrások mellett elhaladva, néhány helyi természetes vizet kóstolhatunk. Ezek után a vereckei-szoroson keresztül az Árpád  vonalat tanulmányozva( fakultatív programként az Árpád bunker is megtekintésre kerülhet). Felső Fülöp falván megcsodálhatjuk a táj rettenthetetlen nyugalmát, szorgos kezek által épített csodálatos fatemplomokat és szabadidős programként vagy a sipoti vízeséséhez vagy a fülöpfalvi libegőhöz látogatunk.

 3.nap:

Reggeli után a Tiszai vonal megnézésére indulunk, illetve a testvériskolával, településsel tartunk közös programot a délelőtti órákban. Délután a Tiszai emlékművet és a Csetfalván található fakazettás templomot tekintjük meg. Valamint Nagyberegre, a beregi szőttes hazájába látogatunk

 4.nap:

Reggeli után indulás Beregszászra, ahol egy rövid látogatást teszünk a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolán. Bethlen kastély megtekintése.

Indulás haza. Érkezés az esti órákban határtól függően.

A programváltoztatás jogát utasaink biztonságos utaztatása érdekében fenntartjuk!

Jó utazást ,szép élményeket kíván a Scool-Túra csapata!

 

 

vissza