A Kárpátok színes mozaikja (5 napos program)

 

A Kárpátok színes mozaikja (5 napos program)

Kovács Vilmos így vélekedik Kárpátaljáról: -Ez hát a hon… Ez irdatlanhegyek közé szorult katlan. S az út… Kígyó vedlett bőre. Hány népet vitt temetőre. S hozott engem, ezer éve, Árpád török szava, vére
Történelmi múltunk egyik legjelentősebb helyszíne a Kárpátok bércei és völgyei között húzódó Kárpátalja.
Híres vendégszeretetéről, a magyarság hagyományainak és történelmi örökségének ápolásáról és finom ételeiről

1. nap:

Indulás a kora reggeli órákban az intézmény elől  (5.45 gyülekező, 6:00 indulás)

Utazás autópályán kisebb pihenőkkel. Határátkelés Beregsuránynál. (az utazás megkezdéséhez szükséges érvényes útlevél!

A határátkelés után felvesszük Beregszászon a helyi idegenvezetőnket, Munkácsi vár megtekintését tűzzük ki első napirendi pontként. A vár meghódítása után szálláshelyek elfoglalása, vacsora.

2. nap:

Ezen a napon a Vereckei táj tanulmányozására indulunk. A malenkij robot  egykori gyűjtőtáborának  helyén emelt emlékparkba, ahol az áldozatokra emlékezünk. Majd a polenai ásványvízforrások mellett elhaladva, néhány helyi természetes vizet kóstolhatunk.
Ezek után a Vereckei-szoroson keresztül az Árpád  vonalat tanulmányozva (fakultatív programként az Árpád bunker is megtekintésre kerülhet sor). Sajnos az útviszonyok nehezítik a hágóra való feljutást, ezért ez a program csak külön busz bérlésével lehetséges (kérjük figyelembe venni, ha ezt a programot választják a nehéz haladás miatt más programok kimaradnak)
Este előadás a Malenkij robot szakértőjével, beszélgetős formában.

 3. nap:

Reggeli után a Tiszai vonal megnézésére indulunk, illetve a testvériskolával, településsel tartunk közös programot a délelőtti órákban. Délután a Tiszai emlékművet. Ellátogatunk az egykori „bús düledékhez”, melyen Husztnak romvára ma is magasodik. Majd Csetfalván található fakazettás templomot tekintjük meg. Valamint Nagyberegre, a beregi szőttes hazájába látogatunk.

Magyarság-hazaszeretetbeszélgetés helyi fiatalokkal

 4. nap:

Ungvár városának felfedezésére indulunk. Ortodox Székesegyház, Görög Katolikus Székesegyház, Belvárosi séta, skanzen. A város őrzi a Drugethek ősi emlékét. Valamint betekintést enged a különböző népcsoportok építkezési kultúrájába, amit egy falumúzeum foglal csokorba.

 

5. nap:

Reggeli után indulás Beregszászra, ahol egy rövid látogatást teszünk a II. Rákóczi Ferenc
Tablettes felfedezés  Beregszász belvárosában. Indulás haza. Érkezés az esti órákban határtól függően.

A programváltoztatásának, naponkénti átcsoportosításának jogát fenntartjuk!

Jó készülődést kíván az Önök utazását szervező Iroda, a Scool-Túra Kft.!

vissza