A nagyságos fejedelem útján

 

A nagyságos fejedelem útján

A magyar országgyűlés 2019. és 2020 –as évet egy kiváló vezér egyéniség, hatalmas elme és csodálatos hadvezér emlékévének nyilvánította. II Rákóczi Ferenc méltán kapta ezt a kitűntetést. Erdélyi fejedelemként ,magyar hadvezérként,megmentette népét a Habsburg elnyomástól.
Munkácstól- Rákóczi falváig Kárpátalja számos tájegysége őrzi a fejedelem emlékét, és legendák sorozata emlékezteti az idelátogatót.

1.nap:

Indulás a kora reggeli órákban az intézmény elől.

Utazás autópályán kisebb pihenőkkel. Határátkelés Beregsuránynál. (az utazás megkezdéséhez szükséges érvényes útlevél!

A határátkelés után felvesszük Beregszászon a helyi idegenvezetőnket, a Munkácsi vár Rákóczi fejedelem gyermekkorába repíti vissza az idelátogató turistát. Mattl Péter csodás alkotása ,mely a kis Rákóczit és édesanyját Zrínyi Ilonát ábrázolja a Rákóczi emlékek első állomása.
A vár története és legendája, a hős asszony legendáját őrzi. Feladatok ,térképek, a középkori vár tagozódásának megfigyeltetése.
Munkács belvárosában 5 dombormű meglátogatásával kezdjük a városlátogatást , mely plasztikák is Rákóczi korát őrzik. A Fejér ház udvarán az egykori Rákóczi család rezidenciáján tehetünk látogatást.
Szálláshelyek elfoglalása és vacsora.

2.nap:

Reggeli után Vereckei szoros irányába indulunk,ahol II Rákóczi Ferenc a lengyelországi bujdosásából hazatérve megpihen Felsőgerebenen,majd útját folytatva Beregszentmiklósra ,édesanyjához látogat az akkori Thököly kastélyba. Felső Fülöp falván megcsodálhatjuk a táj rettenthetetlen nyugalmát, szorgos kezek által épített csodálatos fatemplomokat és szabadidős programként vagy a sipoti vízeséséhez vagy a fülöpfalvi libegőhöz látogatunk.

 3.nap:

Reggeli után a Tiszai vonal megnézésére indulunk, illetve a testvériskolával, településsel tartunk közös programot a délelőtti órákban. Majd a Rákóczi szabadságharc első győztes csatájának helyszínére, Tiszaújlakra látogatunk. Esze Tamás sószállítmányát ,ebben a sóhivatalban állították meg. Így lesz ez a szabadságharc egyik helyszíne. Ellátogatunk Salánkra,Mezőváriba az egykori zászlóbontások helyszíneire. Majd Nagyberegen, a beregi szőttes hazájába látogatunk,ahol a Rákóczi minta rejtelmeibe kaphatunk betekintést

 4.nap:

Reggeli után indulás Beregszászra,a Rákóczi szabadságharc zászlóbontásának egyik legfontosabb helyszíne,itt egy rövid látogatást teszünk a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán. Indulás haza. Érkezés az esti órákban határtól függően.

A programváltoztatás jogát utasaink biztonságos utaztatása érdekében fenntartjuk!

Jó utazást ,szép élményeket kíván a Scool-Túra csapata!

vissza