Kárpátalja (kirándulás gyermekek részére)

 

Kárpátalja (kirándulás gyermekek részére)

A Kárpátok ölelésében

1.      nap:

Indulás a kora reggeli órákban az intézmény elől  ( 5.45 gyülekező, 6:00 indulás)

Utazás autópályán kisebb pihenőkkel. Határátkelés Beregsuránynál. (az utazás megkezdéséhez szükséges érvényes útlevél!

A határátkelés után felvesszük Beregszászon a helyi idegenvezetőnket. Belvárosi séta ,skanzen Munkácsi vár megtekintését tűzzük ki első napirendi pontként. Szálláshelyek elfoglalása és vacsora.

2.      nap:
Ezen a napon a Vereckei szoros irányába indulunk. A malenkij robot  egykori gyűjtőtáborának  helyén emelt emlékparkba, ahol az áldozatokra emlékezünk. Majd a polenai ásványvízforrások mellett elhaladva, néhány helyi természetes vizet kóstolhatunk. Ezek után a vereckei-szoroson keresztül az Árpád  vonalat tanulmányozva (fakultatív programként az Árpád bunker is megtekintésre kerülhet). Felső Fülöpfalván megtekintjük a fatemplomokat. És elsétálunk a Sipoti vízeséshez.


3.      nap:
Reggeli után a Tiszai vonal megnézésére indulunk, illetve a testvériskolával, településsel tartunk közös programot a délelőtti órákban. Délután a Tiszai emlékművet és a Csetfalván található fakazettás templomot tekintjük meg. Valamint Nagyberegre, a beregi szőttes hazájába látogatunk


4.      nap:
Reggeli után indulás Beregszászra, ahol egy rövid látogatást teszünk a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolán. Bethlen kastély megtekintése.
Indulás haza. Érkezés az esti órákban határtól függően.


A programváltoztatás jogát utasaink biztonságos utaztatása érdekében fenntartjuk!
Jó utazást ,szép élményeket kíván a Scool-Túra csapata!
 

vissza