2016.10.02.-05. A Jánosházai Batthyány Lajos Általános Iskola Felvidéken

 

Október elején Felvidéken töltöttek négy napot a Határtalanul! program keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói.

A pályázat költségkerete lehetővé tette, hogy a gyerekek ellátogassanak a Felvidék számos településére, megismerjék kulturális nevezetességeit, történelmi emlékhelyeit.                                           Jártak Révkomáromban a Jókai- szobornál, a lenyűgöző Szent András templomban, Mikszáthfalván a Mikszáth Emlékházban. A Kékkői várban közösen mondtak el egy Balassi verset.                                             Ellátogattak a rimaszombati magyar nyelvű Tompa Mihály Alapiskolába, ahol két órát töltöttek együtt magyar gyerekekkel. Óriási élmény volt a Gombaszögi cseppkőbarlang, mely különleges szalmacseppköveiről híres. Jártak Betléren, a híres Andrássy-vadászkastélyban, felgyalogoltak a Krasznahorkai várhoz. Lőcsén megcsodálták a világ egyik legnagyobb hársfából faragott gótikus oltárát, Késmárkon pedig a híres evangélikus fatemplomot. A festői szépségű Selmecbánya volt az utolsó állomás.

A Tátra csodálatos tájai című interaktív tanulmányi kirándulás bizonyára felejthetetlen élmény marad minden résztvevő számára.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

vissza