2017.04.01.-04. Az Aggteleki Általános Iskola Erdélyben

 

Tanulmányi kirándulás Erdélybe

Az Aggteleki Általános Iskola 7. osztályos tanulóiként 2017. április 1 – 4 között Erdélybe látogattunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma Határtalanul pályázatának (HAT-16-01-0076) keretében. A program megvalósítására 780 000 Ft-ot nyert intézményünk. Mi 24-en  tanulmányi kiránduláson ismerkedhettünk meg Erdély nevezetességeivel, a  rendhagyó történelem és irodalom órákon.

Amit eddig csak a tankönyvekből ismertünk, most személyesen is láthattuk, tapasztalhattuk. Meglátogattuk Nagyvárad, Nagyszalonta, Arad, Vajdahunyad, Marosillye, Déva, Gyulafehérvár, Csernakeresztúr, Torda és Körösfő látnivalóit.

Az utazás során a magyarság számára meghatározó emlékhelyek megismerésén túl példát kaptunk magyarságtudatból, hazaszeretetből is.

Nagyszalontán a Szent Antal és Déván a Magyarok Nagyasszonya Gyermekvédelmi Központ lakóival találkoztunk.  Ők Böjte Csaba nagy családjának tagjai, ők szállásoltak el minket.  A Szent Ferenc Alapítvány nem csak árvákkal foglalkozik, bár a médiában ez a tévhit terjedt el. A legtöbb náluk nevelkedő fiatal „szociálisan árva”, rászoruló. Minket is örömmel töltött el, hogy átadhattuk szerény ajándékainkat az otthonok lakóinak, hogy közösen focizhattunk és együtt énekelhettünk, táncolhattunk velük. Betekintést nyertünk a mindennapjaikba, életükbe.

Felejthetetlen 4 napot töltöttünk Erdélyben. Köszönjük ezt az élményt minden kedves segítőnek és támogatónak.

A 7. osztály tanulói

vissza