2017.04.18.-21. A Kazincbarcikai Kazinczy Ferenc Tagiskola Erdélyben

 

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolájának hetedik évfolyamos diákjaival a „Határtalanul” pályázat keretében 2017. április 18-21. között négy napos kiránduláson vettünk részt.

Utunk célja az volt, hogy megismerkedjünk Erdély természeti kincseivel, Déva és a környező települések látnivalóival, a határon túli magyarság értékeivel, hagyományaival, magyarságtudatával.

A tanulmányi kirándulás során bejártuk Nagyvárad és Nagyszalonta történelmi nevezetességeit, Kolozsváron megtekintettük Mátyás király szülőházát és a Fő téren álló lovas szobrát. Felejthetetlen élményt nyújtott a tordai sóbánya is. Megcsodáltuk Torockó építészeti emlékeit, és találkoztunk a Kis Szent Teréz Gyermekotthon lakóival. Visszautaztunk a történelemben a vajdahunyadi, a dévai és a gyulafehérvári várakban tett sétákkal. Bánffyhunyadon és Körösfőn csodás népművészeti értékekkel ismerkedtünk meg.

Ezzel az utazással közelebb tudtuk hozni tanulóinkhoz Erdély neves személyeit, a tanult történelmi események helyszíneit, hiszen 4 felejthetetlen napot töltöttünk ott, ami mindannyiunk számára örök emlék marad!

vissza