2017. 05.28-tól 31-ig a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola Felvidéken

 

Szlovákiában a Határtalanul programmal

2017. május 28-tól 31-ig a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola 45 hetedikes tanulója négy kísérő tanárral együtt felvidéki tanulmányi kiránduláson vett részt. A gyönyörű tájak, épületek mellett a tornaljai magyar tanítási nyelvű általános iskolát is meglátogattuk, ahol műsorral és ajándékkal kedveskedtünk az ottani gyerekeknek. Megnéztük a csodálatos kassai Szent Erzsébet Székesegyházat, a lőcsei Szent Jakab-templomot, Késmárkon a vörös lucfenyőből készült Szentháromság evangélikus templomot. Bevettük Közép-Európa legnagyobb erődítményét, legnagyobb várát, a Szepesi várat.

Feltúráztunk a Tamásfalvi kilátóba, ahol az elképesztően látványos sziklaperemen lógattuk a lábunkat 666 méter magasságban. Tátralomnicon szinte haraptuk a friss levegőt, a helyi Természetrajzi Múzeumban megismerhettük a Magas-Tátra élővilágát, beletekinthettünk az itt élő emberek szokásaiba. Iglón, a belváros utcáin sétálgatva, igazán szép házakat láthattunk, Betléren, az Andrássy--kastély termeit végigjárva csodáltuk a berendezési tárgyakat. A Gombaszögi barlangban olyan szalma cseppköveket láttunk, melyek csodás fehér színükkel teljesen lenyűgöztek bennünket.

Amikor II. Rákóczi Ferenc síremlékét megkoszorúztuk, egy szép vers kíséretében gondoltunk a nagy magyar hősre, iskolánk névadójára.

Nem felejtjük el az itteni élményeinket! Köszönjük, Határtalanul!

vissza