2017.09.25.-29. Az Ózd Újváros Téri Általános Iskola Erdélyben

 

HATÁRTALANUL ERDÉLYBEN!

Szeptember 25-29. közötti időszakban az ózdi Újváros Téri Általános Iskola 41 hetedik osztályos tanulója Erdélybe utazott, a Határtalanul programnak köszönhetően. Nagyon sok új ismerettel, gyönyörű látnivalókkal gazdagodva tértünk haza. Sok olyan dolgot láthattak tanulóink, amelyről korábban történelem, földrajz vagy irodalom órán tanulhattak, vagy ezután fognak. A program célja, hogy találkozzanak tanulóink a határon túl élő magyarokkal, megismerjék a mindennapjaikat, megismerjék a környezetet, ahol élnek.

Nagyon megható volt a csíksomlyói Szent István Otthon lakóival való ismerkedés, ahol kölcsönösen bemutatkoztunk egymásnak, kis műsorral készülve. Megismerhettük mindennapi tevékenységeiket, hogy mennyi egyéb munkájuk van a tanuláson kívül. Nagyon jól sikerült tanulmányi úton vehettünk részt, ami köszönhető a nagyszerű pályázati lehetőségnek, az utazási iroda munkájának, és a felkészült idegenvezetőnknek, Attilának! Köszönjük!

Néhány tanuló szavaiból, mondataiból idézek, amelyeket a hazafelé tartó hosszú úton megfogalmaztak:
" Én nagyon örülök neki, hogy részt vehettem ebben a programban, nagyon sok élményt szereztem."
"Nagyon tetszett, hogy amiket irodalom és történelem órán tanultunk, annak egy kis részét élőben is láthattam."
"Tetszett a Békás szoros hihetetlen, lélegzetelállító tája."
"Tetszett, hogy sok mindent láttunk, és sok mindent megtudtunk Erdélyről."
"Tetszett a Tordai sóbánya mérete és hangulata."
"...az idegenvezetőnk nagyon kedves, okos, vicces volt. Nagyon szomorú volt a hangulat, amikor elbúcsúztunk Attila bácsitól."
"...egy életre szóló élmény volt."

vissza