2017.10.04.-07. Aggteleki Általános Iskola Erdélyben

 

Tanulmányi kirándulás Erdélybe

Az Aggteleki Általános Iskola 7. osztályos tanulói 2017.október 4 – 7 között Erdélybe látogattak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Határtalanul pályázatának keretében. A program megvalósítására 918 000 Ft-ot nyert intézményünk. 16 gyerek tanulmányi kiránduláson ismerkedhetett meg Erdély nevezetességeivel rendhagyó történelem és irodalom órákon.

Amit eddig csak a tankönyvekből ismertünk, most személyesen is láthattuk, tapasztalhattuk. Meglátogattuk Nagyvárad, Nagyszalonta, Arad, Vajdahunyad, Marosillye, Déva, Csernakeresztúr és Torda látnivalóit. Az utazás során a magyarság számára meghatározó emlékhelyek megismerésén túl példát kaptunk magyarságtudatból, hazaszeretetből is.

Nagyszalontán a Szent Antal Gyermekvédelmi Központ lakóival találkoztunk. Ők Böjte Csaba nagy családjának tagjai, ők szállásoltak el minket.  A Szent Ferenc Alapítvány nem csak árvákkal foglalkozik, bár a médiában ez a tévhit terjedt el. A legtöbb náluk nevelkedő fiatal „szociálisan árva”, rászoruló. Minket is örömmel töltött el, hogy átadhattuk szerény ajándékainkat az otthonok lakóinak, hogy közösen focizhattunk és együtt énekelhettünk velük. Betekintést nyertünk a mindennapjaikba, életükbe.

Felejthetetlen 4 napot töltöttünk Erdélyben. Köszönjük ezt az élményt minden kedves segítőnek és támogatónak.

vissza