2018.11.11.-14. A Péterfalvai Református Líceum Kazincbarcikán

 

Kárpátaljáról Magyarországra

2018. november 11-én Péterfalváról 35 diák és 3 pedagógus kelt útra Magyarország felé. E késő őszi időpontban őket is kegyébe fogadta az időjárás, hiszen az Anyaországban töltött 4 nap során ragyogó napsütés kísérte programjaikat.

Az első napjukat a nyíregyházi állatkertben töltötték, nagy várakozással érkeztek Kazincbarcikára, ahol fergeteges táncházi mulatság várta őket a szálláshelyükön.

A második napon ellátogatták a Deákba, kiállítás berendezésére került sor a dobozképekből, illetve egy hatalmas „időkerékre” fényképeket ragasztottunk közösen. A fotók az együtt megélt élményeket ábrázolták.

Délután Kazincbarcika város polgármestere, Szitka Péter úr köszöntötte a vendégeket, és mindenkinek ajándékként átadott egy pólót Colorcity jelképével, az unikornissal. A városi séta volt a következő program, illetve este egy szórakoztató film a miskolci Cinema Cityben.

A harmadik nap két lelkes deákos pedagógus – Kovács Gabriella tanárnő és Somodi-Hornyák Szilárd tanár úr – idegenvezetésével Egerbe indultak a vendégek, ahol a várat, a Dobó teret és a Bazilikát ismerték meg. A délután programja a szilvásváradi református templom megtekintése volt, amelynek különlegessége az, hogy bazilika formában építették.

A negyedik nap már Kárpátalja felé vezetett, azonban a Hortobágy látványa és a Pásztormúzeum tárlata még része volt a programnak. A puszta látványa elragadtatással töltötte el a kirándulókat.

Minden kárpátaljai tanuló és pedagógus nagy élményekkel tért haza az Anyaországból.

 

vissza