HATÁRTALANUL FELVIDÉKEN 2016.05.26.-29.

 

A Kölcsey Ferenc Általános Iskola 80 hetedik osztályos tanulói a 2015/2016-os tanévben először vehetett részt a HATÁRTALANUL! programban.

A program célja a határok „lebontása”, a magyar-magyar kapcsolatok kialakítása, építése. Nemcsak kapcsolatépítésre nyílt alkalom a Felvidék magyar lakta településein, hanem a résztvevő diákok tanulmányaikhoz kapcsolódó oktatási-nevelési jellegű információkat is szerezhettek.

Előzetes, önálló kutatómunkát végeztek például Kékkő váráról, Madách Imréről, Jókai Mórról, Thököly Imréről, stb. Csoportokat alakítottak (4x10 fő), melyeknek a négy napos út folyamán különböző feladatokat kellett megoldaniuk: naplóírás az adott nap legfontosabb eseményeiről, tesztek, kvízjátékok, fotók és tablók készítése.

A nagy magyarok szobrainál, emléktábláinál aktív résztvevői voltak a rövid megemlékező műsoroknak és a nemzeti színű szalagok elhelyezésének.

Az emlékezetes kirándulást valamennyi tanuló és kísérő tanár dokumentálhatta iskolánk Aranykönyvében. Erre a maradandó bejegyzésről Lőcsén, a Szent Jakab templomban került sor, miközben a háttérben egy ott vendégeskedő alföldi kórus magyar egyházi dalokat énekelt.

vissza