Kalász László Általános Iskola - 2015. április 8-11.

 

Kalász László Általános Iskola - 2015. április 8-11.

Pályázati azonosító: HAT-14-01-0154
Támogatás összege: 1 042 500 Ft
A Kalász László Általános Iskola 33 tanulója vett részt 4 napos felvidéki kiránduláson 2015. április 8-11. között. A tanulók a múcsonyi és az izsófalvai általános iskolákból kerültek ki.

Utunk során ellátogattunk egy szlovákiai magyar iskolába, Bátkára, ahol egy tartalmas délelőttöt töltöttünk el . A rövid idő ellenére, a gyerekek a búcsúzáskor alig akartak elszakadni egymástól és barátságok is születtek.

Megtekintettünk számos nevezetességet: Rozsnyón a főteret, Betléren az Andrássy család rezidenciáját, Késmárkon az evangélikus templomot, benne Thököly Imre sírját, illetve a Thököly várat, Iglón a főtér nevezetességeit, épületeit, Lőcsén a Szent Jakab Templomot, a Városházát, a lőcsei fehér asszony házát, a Szepesi várat, Kassán a Rodostó Házat, a Thália Színházat, a Városházát, a Szent Erzsébet Székesegyházat. Emlékszalagot helyeztünk el a Rákóczi család tagjainak sírjánál, és II. Rákóczi Ferenc szobránál. A csoport egy remek délelőttöt töltött el a Szlovák Paradicsomban a Tamásfalvi kilátóba szervezett túrán. Az utazás során a gyerekek négy csoportot alkotva számos feladatot kaptak, melyek a megszerzett ismeretek elmélyítését célozták. A magyar történelemből, irodalomból meglévő ismereteiket bővítették, a feladatok megoldásakor próbára tették ügyességüket, kreativitásukat. A tanulókat elkísérő négy pedagógus szintén kivette részét a csoportok munkájából

Felejthetetlen volt a kirándulás, reméljük jövőre is alkalmunk lesz részt venni a Határtalanul programban, és ismét eltölthetünk néhány napot Felvidék magyarok lakta településein.

vissza